loader


Laatste reacties

Eerste vereniging over de € 10.000 opbrengst via SponsorKliks (Persbericht)

15-11-2016, 16:38 • 1562 keer gelezen
Eerste vereniging over de € 10.000 opbrengst via SponsorKliks (Persbericht)

Voor het eerst heeft een vereniging binnen een jaar € 10.000 verdiend met SponsorKliks. VV Monnickendam, een voetbalvereniging met ongeveer 450 leden, heeft de leden aangezet om via SponsorKliks bestellingen te doen bij verschillende webwinkels. Bas Oornick, bestuurslid, is de drijvende kracht achter SponsorKliks bij de club: 'het succes zit hem in de draagkracht van je leden. Heel veel Nederlanders kopen via internet. Als je ze kan bewegen om met 1 klik extra via onze website naar de webwinkel te gaan dan krijg je deze opbrengsten.' Het concept is heel simpel. Bestellen doet men via de SponsorKliks-pagina van de vereniging bij alle bekende webwinkels waar men normaal ook al koopt. Van alle aankopen wordt een commissie aan de vereniging betaald zonder dat de koper meer geld kwijt is.

Vijf jaar geleden zaten Menno de Vries en Arno Kensen, oprichters van SponsorKliks, in de kantine van hun voetbalclub HFC EDO in Haarlem. De vraag was simpel: 'hoe krijgen wij meer geld binnen voor onze vereniging zonder contributie of kantineprijzen te verhogen?' Zo kwamen zij op het idee van SponsorKliks. Webwinkels betalen immers kleine percentages uit als zij worden benaderd vanuit een andere website. Inmiddels zijn er meer dan 3500 verenigingen, stichtingen, scholen, goede doelen en vriendenclubs aangesloten. Verder wordt er nauw samengewerkt met diverse nationale sportbonden, zoals o.a. de basketball-, volleybal- en tafeltennisbond, en Scouting Nederland.

Bas Oornick: 'in het begin waren wij cynisch. Zou het gaan lukken om de leden te bewegen? Bij kleine bedragen gaat het om centen, maar bij grote boekingen zoals hotels en vakanties kan het per transactie hoog oplopen. We kregen van SponsorKliks marketingmateriaal zoals banners en flyers. Zelf hebben wij ook nog wat middelen gemaakt. Nu zijn wij zeer enthousiast. Ik vind het ook leuk om elke week te kijken wat er binnen is en hoe wij ten opzichte van de andere verenigingen staan.' Het geld wordt overgemaakt naar de vereniging en zij kunnen zelf er een besteding aan geven. VV Monnickendam gebruikt het voor de jeugdopleiding die met de 10 mille een serieus bedrag kan besteden.

Meer informatie op de website van SponsorKliks.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.