loader


Laatste reacties

Nieuwe opdracht: GVB Zero Emissie Bus

19-10-2016, 17:30 • 1268 keer gelezen
Nieuwe opdracht: GVB Zero Emissie Bus

Gemeente Amsterdam heeft zich tot doel gesteld om het wagenpark van stadsbussen in 2025 volledig te laten rijden zonder uitstoot. Hier voor is een project gestart, Zero Emissie Bussen, waarin GVB, gemeente Amsterdam en Stadsregio Amsterdam samenwerken om te komen tot een keuze en aanschaf van 28 bussen in 2018. Dit is een eerste stap naar het vervangen van het gehele wagenpark. Herman Opmeer is als communicatieadviseur toegevoegd aan het projectteam van GVB. Herman wordt ingezet voor gemiddeld 6 uur in de week tot minimaal eind 2016.

Het OV-netwerk in de stad wordt de komende jaren flink uitgebreid, met bijvoorbeeld de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn en de Amstelveenlijn. Dit heeft impact op de benodigde busvloot. GVB heeft een strategisch materieelplan dat anticipeert op deze uitbreiding, op afschrijftermijnen en op levensduur. GVB wil, voor zover de techniek en operatie dit toelaten, in het strategisch materieelplan naar uitstootvrij openbaar busvervoer eind 2025. GVB gaat de schoonste bussen van het wagenpark zoveel mogelijk in te zetten op de punten in de stad waar de luchtkwaliteit het minst goed is.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.