loader


Laatste reacties

Restaurants Haarlem Culinair 2017 bekend (persbericht)

21-07-2017, 15:17 • 1658 keer gelezen
Restaurants Haarlem Culinair 2017 bekend (persbericht)

Op donderdag 3 augustus 2017 barst Haarlem Culinair weer los op de Grote Markt. Tot zondag 6 augustus serveren 13 restaurants uit de regio de lekkerste gerechten uit hun keuken voor de bezoekers. Inmiddels zijn alle deelnemers bekend: The Louisiana Lobstershack, Dodici, Restaurant Fris, Restaurant ML, Ratatouille Food & Wine, Olive Tree House, Parels, Brick, Napoli, Sushi Time, Dijkers, Toujours en De Uitkijk. Wines of Germany zal ook dit jaar weer als sponsor aan Haarlem Culinair verbonden zijn. Zij zijn ook de drijvende kracht achter De Smulpaap, de prijs voor het restaurant met de beste Duitse wijn- spijs combinatie.

Afscheid van Jopen en de Pluimage

Voor het eerst sinds de start van Haarlem Culinair zal Jopenbier niet aanwezig zijn. Ook De Pluimage, eerder altijd aanwezig als restaurant De Karmeliet, zal dit jaar helaas niet aanwezig zijn. Jopenbier gaat zich concentreren op de Speciaalbiermarkt naast de Jopenkerk. Die is inmiddels uitgegroeid tot een tweedaags festival met steeds meer deelnemers. De organisatie is dankbaar voor de trouw en loyaliteit van Jopenbier en De Kamrmeliet/Pluimage aan Haarlem Culinair die beide bijna alle edities aanwezig zijn geweest.

Nieuwe deelnemers

Dit jaar zijn er drie nieuwe deelnemers. The Louisiana Lobstershack uit de Zijlstraat, Olive Tree House uit de Lange Veerstraat en Dodici uit de Smedestraat maken het deelnemersveld compleet. Naast Jopenkerk en De Pluimage is ook Wijn&Ko niet meer aanwezig aangezien het restaurant in Haarlem is gestopt.

Donderdag openen de restaurants om 17.00 uur, de overige dagen om 13.00 uur. Dagelijks stopt het culinaire festival om 23.00 uur. Op zaterdag en zondag is de Speciaalbiermarkt op het Boereplein, naast de Jopenkerk. Traditioneel is er op zondag de Slowfoodmarkt.

Meer informatie op www.haarlemculinair.nl

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.