Zondagavond is de 19e editie van Haarlem Culinair afgesloten. De organisatie is zeer tevreden over deze editie die naar schatting door 40.000 bezoekers is bezocht. Veel Haarlemmers bezochten de Grote Markt meerdere dagen. Er waren ook opvallend veel buitenlandse toeristen die een indruk kregen van wat Haarlem op culinair gebied heeft te bieden. Het mooie weer en de warmte heeft nergens tot problemen geleid.
Topkok Julius Jaspers opende donderdagavond officieel het festival. De koks waren toen al volop aan de slag gegaan om de eerste gasten te kunnen bedienen. De restaurants hadden niet alleen veel aandacht besteed aan de menu's, ook de inrichting van de tenten was prima verzorgd. Tijdens de dagen bleef de gang er goed in zitten en nergens ontstonden er zeer lange wachttijden. Het verdwijnen van de VIP-tent gaf meer ruimte voor het publiek.
Zaterdagavond werd restaurant ML verkozen tot het beste restaurant van Haarlem Culinair. Ook Fris en DenK behoorde tot de Top 3. De jury had vooral veel waardering voor het feit dat ML de gastvrijheid, kwaliteit en sfeer van zijn restaurant wist over te brengen op de bezoekers. Naast deze drie restaurants konden de bezoekers eten bij Noor, Sushi Time, Dijkers, Nobel, Haven van Zandvoort, Bistrotruck, De Karmeliet, Vis & Ko, Wijn & Ko, Jopenkerk en Koffiebar La Familia.
Ook de Speciaalbier Markt op de Botermartkt en de S.L.O.W. Markt op de Oude Groenmarkt stonden in de aandacht van veel bezoekers. Beide markten werden zondag gehouden als onderdeel van Haarlem Culinair.
Zeer binnenkort gaat de organisatie, samen met de restaurants, het festival evalueren en starten de voorbereidingen voor Haarlem Culinair 2014. Een speciale editie vanwege het 20-jarig jubileum.